2016/10/02

kuukauden suosikit - syyskuu


Kuukauden elokuva: Minulla on kaksi dokumenttia, jotka haluaisin täällä bloginkin puolella mainita. 

Ensimmäinen maininnan arvoinen on Cowspiracy niminen dokumentti, joka käsittelee ruuan tuotantoa ja onkin syy nykyisiin ajatuksiini ruuan suhteen.

Toinen, jonka haluan myös ehdottomasti mainita on The True Cost niminen dokumentti. Silmiä avaava kokonaisuus maailman julmuudesta rahan vuoksi.


Kuukauden sarja: Tämäkin on Netflixin oma eli Stranger Things. Todella hyvä ja koukuttava! Mielenkiinnolla odotan ensi kesää, koska sarjalle on luvattu silloin jatkoa.


Kuukauden biisi/levy: Yksi levy ja yksi biisi ovat olleet tässä kuussa kovalla soitolla Spotifyssäni. Biisinä toimi loppu kuusta julkaistu Tommishockin Ydintalvi, joka kolahtaa kyllä hyvin kaikkien hänen kappaleidensa tavoin.

Kuukauden toiseksi suosikiksi mainitsen Tuuttimörön uuden Kromihammas-nimisen levyn. Levyn aloitus on kyllä loistava idea, sai hymyn huulille!






Kuukauden ruoka: Tässä kuussa minulle tuli kolme ruokasuosikkia ja yksi hieman isompi tavoite ruokailussa, joka liittyy myös edelliseenn kategoriaan eli kuukauden elokuviin.

Ensimmäinen "ruoka"suosikki on kurkkuvesi, joka on kyllä aina yhtä hyvää ja terveellistä.

Toiseksi tuli pizza, josta en aikaisemmin ole juurikaan pitänyt. Kävin kuitenkin elämäni ensimmäisen kerran kotipizzassa tässä kuussa ja avokado pizzan päällä oli kyllä hauska makuelämys. Pizzassa myös Lidliin tullut vegaaninen Italiamo Pizza Marinara mustilla oliiveilla lisättynä oli kyllä myös hyvää.

Kuten jo vähän on ilmi tässä tullutkin, niin pyrin nykyään syömään vegaanisesti, mutten kuitenkaan täysipäiseksi vegaaniksi ainakaan nyt vielä pysty. On mahtavaa kokeilla uusia reseptejä, makuja ja ruuan tekotapoja. Toki esimerkiksi tuossa Kotipizzan päällä oli pekonia ja epävegaanista juustoa, mutta se johtunee juuri siitä, etten täysvegaani vielä ole. Oma haluni vegaanisuuteen johtuu siis juurikin tuosta Netflixin dokumentista.






Kuukauden muodillinen juttu: Karuselli letti on tämän kuun muodillinen juttu. Todella kauniin näköinen lettikampaus.


Kuukauden tuoksu: Kuukauden aikana poltin paljon erilaisia tuoksukynttilöitä ja lempparituoksuja olivat kaikki syksyiset ja ehkä jopa hieman talvisetkin tuoksut.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti