2017/01/26

soundtrack of 2016


Kokosin tähän postaukseen vuoden 2016 TOP 20 kovinta kappaletta omalla soittolistalani. Naurahdin, kun huomasin musiikin olevan lähes täysin suomalaista. En olisi uskonut korviani, jos olisin muutama vuosi sitten tämän kuullut. Aloitetaan kuitenkin käymään listaa läpi omien kommenttien kera!




1. Oo Se Ku Oot - Sanni ft. Paperi T

Biisin sanat saavat minut aina kylmilleväreille! Tykkään paljon.
   
"Mäkään en oo sellanen, johon sä oot tottunu.
Sua edeltäneist muistan vaan, et miten ne on loppunu.
Sä kysyt mitä mä pelkään, ja samalla mä piirrän kysymysmerkin sun selkään.
Enkä pysty mitää takaa.
Pitää eka olla solmus, ennenku joku voi avaa."


2. Hoe - Heikki Kuula

Hauskaa huumoria ja muutamia oivaltavia laineja sisältävä kappale on syytäkin suosikeissani ja onhan se Heikki muutenkin yksi suomi räpin kuninkaista!


3. You Don't Own Me - Grace ft. G-Eazy

Tykkään biisin luomasta vahvasta fiiliksesta.


4. Kavereita - Sini Yasemin

Seurasin aikoinaan Sinin elämää Youtuben kautta, jonka teon hän lopetti juurikin musiikin vuoksi. On ihan mahtavaa, että hän on näin kovien biisien esittäjä!


5. Aina Ku Aira - Pyhimys


Vaikka tämä kappale julkaistiin jo vuonna 2015, se silti on yhä tehosoitossa. Se vain kestää soittamista niin kauan, aina ku Aira.




6. This Town - Niall Horan

One Directionin (lievän..)fanituksen aikana toivon todella paljon Niallilta myös soolomusiikkia ja viime vuonna hän viimein sitten julkaisikin sellaisen. Mitään fangirl meininkiä ei tosin enää ollut, mutta tykkään kappaleen rauhallisuudesta ja lyriikoista.





7. Kultainen Linna - Tuuttimörkö

Tuuttis on ollut vuoden aikana todella kovassa soitossa ja etenkin tämä kappale häneltä. Biisin merkitys itsellenikin avautuu jotenkin soitto soitolta paremmin.





8. Unohda Se - Tommishock ft. Kalifornia-Keke

Kappaleen rento, mutta surullinen fiilis puhutteli minua todella paljon vuoden aikana.


9. Chilii - Raappana ft. Sini Yasemin

Myös tässä Sinin ääni teki biisistä todella kivan. Kesällä oli kovassa soitossa ja sitä kuunnellessa tulee mieleen kaikki kesän road-tripit. Myös etenkin kertosäkeen sanat nappaavat hyvin.


10. Hubba Bubba - Teflon Brothers

Kesän alussa tämä biisi oli niin kovalla soitolla, että sen kuullessa tulee pakostakin kesäinen fiilis.


11. Koomaan - Ruger Hauer

Rugerin lopetus oli minulle tietysti aikamoinen järkytys, mutta heiltä ymmärrettävä veto. Biisi kiteyttää todella kivasti heidän biisejään ja itsessäänkin kappale on hyvä. Tykkään etenkin ensimmäisen versen sanoista, jotka ovat Pyhimyksen osuutta. Toki koko biisi on sanoiltaakin ihan mahtava!


12. Täydenkuun Äpärä - Ruger Hauer

Kehun varmaan kokoajan kappaleiden sanoja, mutta sanon sitä sillä pidän niistä todella. Myös tämä kappale pääsi listalleen sanojensa vuoksi. Paperi T:n verse oli ensimmäisellä kuuntelu kerralla ainakin ihan huutonaurua!


13. Charlie Mansonin Häät - Ruger Hauer

Olen yhä täysin rakastunut tähän kappaleeseen. Kappale on yhä tehosoitossa, vaikkakin biisi ei yhdessä vaiheessa viime vuonna pariin kuukauteen soinnutkaan. Kappale on kauniin herkkä.


14. Aika Älä Jätä - Ruger Hauer

Biisin muutaman lauseet ovat niin täydellisiä, että tämä kappale pääsi ehdottomasti tälle listalle. Kuuntelin kappaletta lähes syksyyn asti sen julkaisusta.




15. Kuningatar - Kauniit & Uhkarohkeat

Etenkin kappaleen ensimmäinen verse sai kylmille väreille sanojensa sopivuuden vuoksi.

16. Doupein - Bang For The Buck ft. Pete Parkkonen

Kappale oli alkukesästä kivaa rallatusta aina autoillessa.

17. Lähiöunelmii - Teflon Brothers ft. Mariska

Tykkäsin kappaleen sanojen ajatusmaailmasta. Kappale toi todellista puhtia kouluvuoden loppuun.

18. Korkeemmalle - Uniikki ft. Nelli Matula

Kumpikaan kappaleen esittäjistä eivät ole varmaan koskaan ole tehneet kappaletta josta todella pitäisin. Tässä kappaleessa kauniit sanat sopivat hyvin viime kesään!

19. Avaruusjätettä - Heikki Kuula

Ihan loppuvuodesta julkaistu kappale pääsi silti listalle, sillä yksinkertaisesti niin kova veto Heikiltä. Sanoisinko, että rakastan tätä kappaletta.

20. Ydintalvi - Tommishock

Tommishock teki mielestäni todella hyvää työtä tässä kappaleessa. Jälleenkerran kappaleen sanat vetoavat. Etenkin seuraavat sanat saivat minut pohtimaan todella paljon:
  
"Muista mut näin, älä unohda näit hetkiä
Ku pedot tuli läpi tekstistä
En ehkä löydä mitä etsin
Ei mitään luotu täydelliseksi"













4 kommenttia:

  1. Ihania biisejä! Muutama oli sellainen, joita en ollut ennen kuullut, mutta nyt täytyykin avata spotify ja mennä kuuntelemaan :) Jos sais vaikka uusia biisejä soittolistoille! Noi biisit missä on sini yasemin on ihania! Varsinkin tuo chilii kappale <3 Mäkin julkasin just blogissani viimeaikaisia suosikkikappaileita, käy kurkkaan!

    millatt.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No suosittelen kyllä kuuntelemaan :) Ja kävin katselemassa!

      Poista
  2. Saman tyylisiä biisejä on tullut täälläkin kuunneltua aina silloin tällöin! Ja hei, multa löytyy noi samat kuulokkeetkin haha :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla et sullakin on osittain samanlainen musiikkimaku! Ja ne on kyllä hintansa arvoiset :)

      Poista