2018/01/18

tavoitteeni vuodelle 2018


Itselleni viime vuosi oli todella upea. Tottakai jokaiseen vuoteen mahtuu pettymyksiä, mutta kokonaisuudessaan vuosi 2017 oli mielestäni ikimuistoinen! Viime vuonna valmistuin ammattiin, pääsin töihin, matkustin paljon Suomen sisällä ja kävin Itävallassa sekä Slovakiassa ja tein paljon muitakin siistejä juttuja!

Tälle vuodelle tavoitteeni eivät ole ihan yhtä korkeat kuin edeltävän vuoden olivat. Tavoitteitani kuitenkin villitsi se, että täytin 18 vuotta maaliskuun alussa. Katsotaanpa kuitenkin mitä tältä vuodelta tavoittelenkaan!





Osta auto. Tämä alkaa oikeasti olla tärkeä ja pikaisesti pitänee tämä tehdäkin. Auton oston jälkeen voinkin matkustella entistäkin enemmän Suomen sisällä ja muutenkin arkikin olisi paljon vapaanpaa. Miksi siis ei!


Kierrätä entistä enemmän. Haluaisin alkaa kierrättämään entistäkin paremmin, sillä olen hyvin kiinnostunut zero-waste elämäntyylistä minimalistisuuden lisäksi.


Lue enemmän. Asetin joulukuun puolivälissä itselleni tavoitteen, että syntymäpäivääni mennessä olisin lukenut 5 kirjaa. Tällä hetkellä olen tässä ajassa saanut jo kaksi luettua, mikä tuntuu ihan hullulta, sillä edellisenä vuotena en saannut melkein edes vuodessa tätä saavutettua.


Kokeile enemmän uusia reseptejä. Tämä voisi olla kunnon tavoite ruuan kannalta tavoitteena tälle vuodelle. Uudet ruuat ja vanhojen soveltaminen virkistää aina perus ruoka-arkea.




Opettele sijoittamaan säästöjä. Olen vuoden vaihteessa muutenkin alkanut kiinnostumaan raha-astioita entistä enemmän ja tämä alkaisi olla sitten seuraava askel tässä polussa.


Matkustele enemmän. Kyllähän tuo oman auton osto parantaisi tätä Suomen sisällä matkailua, mutta nyt puhun ulkomaan reissuista. Tänä vuonna haluaisin käydä ainakin kerran ulkomailla, mutta tavoitteena olisi kolmesti, joista yksi olisi Ruotsi, jossa olen käynyt ekan ja toistaiseksi viimeisimmän kerran ollessani 8-vuotias.


Aloita uudelleen treenaus. Toki olen viimeisimpien vuosien aikana urheilut, mutta näitä vuosia aikaisemmin treenasin hyvin ahkerasti ja minulla oli selvät tavoitteet kehoni suhteen. Kyllähän se ikävä näitä näkyviä vatsalihaksia kohtaan on alkanut tulemaan, joten josko tänä vuonna saisin tämän jäänneen elämäntavan mahdutettua uudeleen jo valmiiksi kiireiseen elämääni ja sen aikatauluihin. Sen näkee sitten, mutta normaalia muuta liikuntaa tulee vuoden aikana ainakin kokemaan.


Elä hetkessä. Tämä ajatus on puolestaan se tavoitteeni mieleni treenauksessa. Sen pitäisi olla normi, mutta jotenkin se vain unohtuu ja sitä alkaa stressaamaan turhasta, vaikka pitäisi nauttia siitä mitä juuri nyt on meneillään, oli se hyvää tai huonoa.




Tuota parempaa blogisisältöä. Kyseinen asia toki liittyy myös niin Instagramiin kuin myös ehkä pienesti SnapChattiin. Kiinnostusta olisi myös ehkäpä tänä vuonna laajentua Youtuben puolelle, mutta kuitenkin samalla koen bloggaamisen helpompana. Ken tietää mitä vuoden aikana tapahtuukaan sosiaalisen median kanavissani. Blogissa haluan kuitenkin olla aktiivinen ja inspiroivanpi. Haluaisin oppia paremmaksi oikeastaan kaikessa, mutta pikku hiljaa!


Vietä enemmän aikaa ystävien kanssa. Viime vuoden lopussa aloin parantamaan tapojani ystävien näkemisessä, mutta voisin tehdä sen vieläkin paremmin! Leffailtoja, kahvilakäyntejä, yhteisiä lenkkejä tai muuten vain yhdessä oloa ja juttelua on siis luvassa tulevana vuonna.


Aloita kunnolla tekemään bullet journalia. Tätä haluan tehdä monesta syystä: helpompi hengittää, kun tietää missä pitäisi olla ja milloin, sekä se olisi jotain helppoa ja luovaa tekemistä blogin pitämisen ohessa.






2 kommenttia:

  1. Auton osto olisi täälläkin edessä. Partiohommissa auto on ihan ehdoton ja jos vanhempien autot on käytössä on ongelma. Tosin me hankitaan miehen kanssa yhteinen ja ollaan jo paria käyty katsomassakin :)

    ♡:llä valoloytyy.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei! Se on kyllä aina niin jännää puuhaa :)

      Poista